19.3.10

"cuma"

"cuma gününü nasıl tanımlarsın?" diye sorsalar, sanırım aklıma en son gelecek tanım "perşembe ile cumartesi arasındaki gün" olurdu. oysaki (evet oysaki bitişik yazılır) tdk için bu ilk tanım. sanırım bu tanım matematik bakış açısıyla yaklaşıldığında tam bir çöp olurdu. çünkü öncelikle perşembe ve cumartesi'yi tanımlamak gerekirdi ve aynı fonksiyonu kullandığında, perşembe ve cumartesi tanımı için cumayı kullanmak gerekecekti. ayrıca pazar ve çarşamba da işin içine girecekti. dolayısıyla bu tanım bilgi vermekten son derece uzak bir tanım.

her neyse. bugün güneşli ve güzel bir mart günü. ve bir cuma. bir haftanın son günü olma özelliği bu günü sevilesi yapıyor mu? bir çok insan için yapıyor sanırım. benim içinse bir hesaplaşma günü. hafta içinde gösterdiğim performansa göre cuma neşeli ya da hüzünlü geçebilir.

bazen hayatı, tükenince yenisini alamayacağım bir kontör kartı gibi görüyorum ve işin kötüsü servis sağlayıcım hiç bir şekilde bedava mesaj ya da bedava konuşma dakikası hediye etmiyor. sürekli kontörlerim eksiliyor. bazı günler hayatı çaldırıp kapatasım geliyor. çünkü o moddayken o günü geçirirsem o günün hakkını veremeyeceğimi, o günü çar çur edeceğimi biliyorum.("çar çur etmek" deyimi bir anda çok garip geldi.) ama bu mümkün değil. hayat düşüncesiz bi arkadaş gibi davranıyo. daha ilk çalışın yarısında açıyo :( tamam bu kötü benzetmeyi daha fazla uzatmanın anlamı yok :D işte bir cuma bana hayatı harcadığım hissini yaşatıyosa, o cuma hiç iyi bir cuma olmuyor.

aslında bunun için de bir sahtekarlık düşünmedim değil. diyelim ki cuma günü geldi ve ben hafta içini yeterince verimli geçirmediğimi düşünüyorum. hemen cumartesi ve pazar'ın tatil etkisini sömürüp, haftanın son gününü pazar olarak tanımlayıp cumartesi gününü kendime eziyet günü ilan ediyorum.

neyse dışarısı bu kadar güneşliyken zaman sorunlarını daha fazla mıncıklayarak kendimi üzmeyeceğim. cuma. perşembe ile cumartesi arasındaki gün değil. cuma 7 günlük bir hafta düzeninin beşinci gününe verilen türkçe ad. daha iyi olmadı mı?

2 yorum: