2.7.09

lisans mezuniyet belgesine erişmek

4 sene boyunca öğrenci işlerini bir çok kereler ziyaret etmişimdir. aman tanrım her seferinde bir suratlar, her seferinde bir "hafazanallah bize iş çıkaracak haylaz!!!" bakışları... her seferinde gösterilen sabır, verilmeyen tepkiler... sorulan kilit sorular, alınan eksik, yanlış ya da "hiç" cevaplar! inanılmaz ama, gördüğüm en mutsuz insanlar bunlar! güler yüz, nezaket, tatlı dil, arkadaş hiçbiri mi işe yaramaz bu insanlar üzerinde?!' Sanki üzerlerinde "çelik ayna", "görünmez kalkan" falan var her türlü iyilik ve güzelliğe karşı. Adamlara 2 kağıt imzalatacağız diye çekmediğimiz surat, işitmediğimiz azar kalmadı. Haaa bir de işlerini "en azından" doğru yapsalar, yine daha az üzüleceğiz. Üstelik yaptıkları işlemlerin bir çoğu eksik ve hatalı oluyor!! Öğrenci işleri merkezine girmek demek, öğrencinin hayat enerjisinin en az %10' unu girdiği ilk 2 sn.'de yitirmesi demek.
Okulla ilişiğimi kesme işlemlerini yürütürken de, en sevinerek ilişik kestiğim bölüm "öğrenci işleri" oldu. Evet öyle bir ilişik yok sevgili okuyucu. Ama varmış ve ben o ilişiği artık kesmişim gibi yaparak kendimi rahatlatıyorum. Olamaz mı? Halbuki isteriz ki öğrenci işlerimiz adeta bir "funky town" olsun!
Evet istediğimiz böyle bir öğrenci işleri tam olarak. içeri girdiğimiz anda müzik başlasın ve break dance gösterileri yapılsın. "gelin canlar bir olalım!!"
Gelgelelim, seneye mezun olacak arkadaşlar da bizim gibi sürünmesin diye geleceğe mezuniyet işlemleri için işlem basamakları yazmaya! (Evet hiç kimse bize işlem basamaklarını söyleme, duyurma ihtiyacı duymadı. Adeta yumurtasından yeni çıkmış bir caretta caretta gibi kendi yönümüzü bulduk fakülte öğrenci işleri, bıdı öğrenci işleri, bölüm, mediko arasında. Arada sağolsun danışmanımız Rukiye Hoca destek oldu da bir şeyler yapabildik...)
DEV ESER, İNANILMAZ BÜYÜK HİZMET (MELİH' İN PARKLARINDAN BİLE GÜZEL!!)
20 ADIMDA LİSANS MEZUNİYET BELGESİ ALMA
1- Sabah erken bir saatte okula git. Yanında sağlık karnen ve öğrenci kimliğin olsun. Ama öyle çok erken değil. 9, 9.15 diyelim.
2- İlk olarak danışmanı ziyaret et, imzalatılacak belgeyi al. Öncelikle danışman o belgeyi imzalar.
3- Belgeyi bölüm başkanı ya da bölüm başkan yardımcılarından birine imzalat. İlgi alaka bekleyip hüsrana uğrama. Büyük ihtimalle yüzüne bile bakmayacaklar.
4- Belgeyi Kimya Bölümü' nün altındaki öğrenci işlerine teslim et.
5- İşte bu işlem saat 10:00'a kadar yapılmalıdır ki, o belge işlemin devamı için ek bina' daki öğrenci işlerine gönderilsin ve işlemin devamı öğleden sonra yapılabilsin.
6- Öğleden sonra ek binada işlemlere devam edeceksin. Oraya elinde sağlık karnen, kimlik kartın veee "kütüphaneden bişey aşırmadım yeminlen!" belgenle gideceksin. Bu nedenle ek binaya giderken yolda bir kütüphaneye uğrayıver.
7- Kütüphanede ilk önce 1. kattaki bankoda duran görevliden bir belge alacaksın. Sonra en üst kata çıkıp, merdivenin sonundaki ilk odaya girerek asıl belgeyi alacaksın.
8- Öğleden sonra oldu. Şimdi ek binada olman lazım. Bu arada kantinde takılmışsındır kesin 1-2 saat. Yapacak bir şey yok malesef. Oraya gidip 1. kattaki öğrenci işlerine gir. Fen Fakültesi ile ilgilenen 2 hatunu görürsün zaten. Onlara "Ce! Çıkış işlemi" de. Hemen halledecekler. Kimliğini o belgelere kolayca zımbaladıklarında hayretlere düş. Adettendir :))
9- Yeni süper belgelerinle zemin kata in. Oradaki öğrenci işleri görevlisine sağlık karneni vereceksin ve elindeki belgedeki bir yeri daha dolduracak o.
10- Artık cebeci mediko' ya gitmenin vakti geldi. Ama önce elindeki belgenin en üst sayfasının bir fotokopisini çektir. Onu isteyecekler. Ankaray' a git, Kızılay yönüne gidene bin ve en son durakta in. Artık medikoyu kendin bul yaaağğ. Bulursun bence aslansın kaplansın.
11- Medikoya gelebildiğini farzediyorum. 1. kata çık, karşıdaki odaya gir, elindeki belgeleri ver. Yaklaşık 2 dk. sonra işin bitecek.
12- Şimdi Ankaray' a geri bin ve Tandoğan' a git. HAHAHAHAAH çok sinir bozucu değil mi???
13- Şimdi de Ek Bina'ya git.
14- Yine aynı hatunların yanına git ek binada. Onlar elindekileri görünce nereye gideceğini söyleyecekler.
15- O adam da belgedeki son boş yeri imzalayınca, koridora çık ve sağdan 3. kapıya gir. (Alice harikalar diyarında...)
16- Nihayet Lisans Mezuniyet Belgeni alacağın yere geldin. Onu al ve 3. kata çık. Orada bu belgenin 5 tane fotokopisini çektir. Çektir ki elinde bulunsun. Lazım olacak.
17- Zemin kattaki öğrenci işleri görevlisine fotokopileri damgalat. "Aslı gibidir."
18- Mezuniyet transkripti de istemeyi unutma.
19- Belgeni al ve hemen binayı terket!
20- Merdivenlerden zıpla ve havada topuklarını çarpıştır. Artık resmi olarak MEZUNsun!!!
Benim bu işlemleri yapmam tam 3 gün sürdü. Burada yazılanlara uyarsan, işlerin aynı gün 15-16 sularında biter. Öperim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder