24.6.09

mezun olmak

"mezun" izinli demek imiş. son sınavımdan çıktığım gün Selim' i bu soruyla uzun süre bunaltmıştım. Neyse ki Demet Hanım aynı sıkılganlıkla yaklaşmadı ve bunun cevabını bana bulacağını söyledi :) Ondan öğrendim "mezun = izinli" olduğunu. Öğrendikten sonra da çok makul geldi, niye kendim düşünerek bulamadım diye biraz üzüldüm :)
Bu yazıda öyle nostalji, hüzün ve gözyaşı bulacaklarını düşünenler çok büyük yanılgı içersindeler. Zira mezun olduğuna çok memnun bir şahsım ben. Nihayet çektiğim acılar son buldu. "Oh!". Eğitim sisteminin nöronlarıma çektirdiği eziyetlerin bir kısmından daha başarıyla sıyrıldım. Yoran, üzen, kıran, kahreden olayların hepsi artık çoooook geride. Gerçekten de umurumda bile değiller. Keşke zamanında da kendimi üzmemeyi başarsaymışım bu konularla ilgili. 
Velhasıl, üniversite bana hayatın bir kısmını daha öğretmeyi, beni kendimle biraz daha tanıştırmayı başardı. 
Nihayet bazı şeylerle olan bağım daha da zayıfladı. Bulutlar biraz daha dağıldı, hafifledim. 

9 yorum:

  1. izin ne zaman bitiyor peki kuzum?

    YanıtlaSil
  2. haa şimdi anladım. hemen de laf çarpalım zaten alakasız yerden :D

    YanıtlaSil
  3. mezun olunca hayatında hiçbir şey değişmiyo.. aradan 2 sene geçti hiçbişi olduğu yok.. sevinme bu kadar..

    YanıtlaSil
  4. burayı boş görünce insanın yazası geliyor yahu.. bana kalbin kadar bu dört odacıklı beyaz zemini ayırdığın için sana çok teşekkür ediyorum.. yorumlarımı silersen fena olur.. alenen tehdit ediyorum seni..

    YanıtlaSil
  5. ayrıca blogunun saati yanlış.. ben saat 8:17'de fosur fosur uyuyo oluyorum.. düzelt arkadaşım saatini.. 10 saat fark var.. seninle benim arada bir otopark var.. hell yeah..

    YanıtlaSil
  6. ben bloguna sosyal çubuk taktırdı dedirtmem..

    YanıtlaSil
  7. çıkarttırdım zaten olmadı orda o

    YanıtlaSil